En naturlig del i den dagliga verksamheten är att laga, ändra och återbruka istället för att kassera och köpa nytt. Denna cirkulära ekonomi gynnar vårt resultat och utgör samtidigt grunden till det generella miljötänkandet.

När vi tog över det gamla Q-märkta hamnmagasinet 2015 var huset i behov av en totalrenovering. Under Hamnmagasinets omvandling till Hotell har återbruk varit en viktig komponent och på många platser i huset finns tecken på detta. Receptionen byggdes av bjälkar som plockats ner från den gamla takkonstruktionen, Dörrarna till matsalen fanns på annan plats i huset och fick nya karmar av återvunnet virke från rivningen, när vi flyttade fönster murades hålen igen med återvunnet tegel, exemplen är många. Inredningen i samtliga 34 rum är till största delen återvunnen,  majoriteten har köpts in på auktioner, loppisar och dylika ställen samt därefter varsamt renoverats, varje möbel har sin egen historia och får fortsätta bidra till nya minnen på Hamngatan 27. Även graniten till stödmurarna i trädgården är återvunnen och under dessa levererar bergvärmen energi för att värma upp våra lokaler.

Vi erbjuder till stor del närproducerad samt kravmärkt eller ekologisk mat på vår frukostmeny. Vid disk och städning minimeras användningen av kemikalier och vi strävar hela tiden efter att minska vår energianvändning. Även vårt avfall hanteras miljövänligt, vi lägger tid på att sortera, packa för att bidra till återvinning samt minska transporter. I vardagen försöker vi alltid att behålla, laga, ändra och återbruka istället för att kassera och köpa nytt.

Detta är vår filosofi och vi försöker ständigt bli bättre på detta.